Aspiravi opent derde windmolenpark op Curacao

Het nieuwe windpark Tera Kora II dat Aspiravi International NV samen met NuCapital Inc. op het eiland Curaçao heeft gebouwd, is sinds deze zomer volledig operationeel en produceert groene stroom voor 20.900 gezinnen.

Provincie geeft groen licht voor 2 windturbines in Bekkevoort en Scherpenheuvel-Zichem

Met het afleveren van de milieuvergunning voor 2 windturbines in Bekkevoort en Scherpenheuvel-Zichem werden op heden 61 windturbines vergund in Vlaams-Brabant. Slechts 23 daarvan zijn reeds operationeel.
"Indien we klimaatneutaal willen worden tegen 2040, dan moeten we nog meer in alternatieve energiebronnen investeren", aldus Tie Roefs, gedeputeerde voor leefmilieu een duurzaamheid.

Belgen zijn massaal voorstander van meer windenergie in de Noordzee

Het BOP (Belgian Offshore Platform) heeft recent een opiniepeiling uitgevoerd mbt. offshore windenergie in België. Daaruit blijkt niet alleen dat 82,8% van de bevolking voorstander is van meer windenergie in zee, maar ook dat 9 op 10 Belgen vinden dat de regering haar beloften moet nakomen met betrekking tot de klimaatdoelstellingen tegen 2020. De peiling stelt eveneens vast dat er een groot maatschappelijk draagvlak is voor windenergie in zee.

Gedenksteen voor windparken op Curaçao

De windparken van Aspiravi International op Curaçao dragen in ruime mate bij tot het realiseren van de doelstelling om 50% van de energie op het eiland te halen uit hernieuwbare energiebronnen in 2030. Curaçao wordt zo het 2de land wereldwijd, na Denemarken, dat deze doelstelling zal halen.
De CIBC FirstCaribbean Bank overhandigde om die reden, als trotse geldschieter van het project, onlangs een gedenksteen aan NuCuraçao Windparken 2 BV (waarvan Aspiravi 50% aandeelhouder is).

Fotogalerijen

Filter volgens type
Archief