Provincie geeft groen licht voor 2 windturbines in Bekkevoort en Scherpenheuvel-Zichem

Met het afleveren van de milieuvergunning voor 2 windturbines in Bekkevoort en Scherpenheuvel-Zichem werden op heden 61 windturbines vergund in Vlaams-Brabant. Slechts 23 daarvan zijn reeds operationeel.
"Indien we klimaatneutaal willen worden tegen 2040, dan moeten we nog meer in alternatieve energiebronnen investeren", aldus Tie Roefs, gedeputeerde voor leefmilieu een duurzaamheid.

Belgen zijn massaal voorstander van meer windenergie in de Noordzee

Het BOP (Belgian Offshore Platform) heeft recent een opiniepeiling uitgevoerd mbt. offshore windenergie in België. Daaruit blijkt niet alleen dat 82,8% van de bevolking voorstander is van meer windenergie in zee, maar ook dat 9 op 10 Belgen vinden dat de regering haar beloften moet nakomen met betrekking tot de klimaatdoelstellingen tegen 2020. De peiling stelt eveneens vast dat er een groot maatschappelijk draagvlak is voor windenergie in zee.

Fotowedstrijd Wind Europe

Niet alleen in Vlaanderen werd de Dag van de Wind gevierd. In gans Europa werden activiteiten georganiseerd. Zo zette Wind Europe een fotowedstrijd op, met prachtige resultaten!

Fotogalerijen

Filter volgens type
Archief