Aspiravi, een duurzame bijdrage voor de gemeenschap

Gezien de recent verschenen berichten in de media over Aspiravi zijn enige verduidelijkingen aangewezen.

Aspiravi is een bedrijf van voornamelijk Vlaamse gemeenten dat voor die gemeenten reeds 15 jaar succesvol projecten ontwikkelt en hoofdzakelijk in België investeert in hernieuwbare energie.
In 2011 is Aspiravi mede-eigenaar geworden van een windpark in Curaçao in de Nederlandse Antillen. Eind 2015 was deze investering volledig terugbetaald (d.m.v. de ontvangen dividenden). De verwachtingen voor toekomstige dividenden zijn onveranderd. De Aspiravi-groep draagt jaarlijks en op duurzame wijze bij aan de verbetering van de financiën van de Vlaamse gemeenten.
Lees meer

Wat doet uw gemeente op Curaçao

Wist u dat 96 Vlaamse steden en gemeentes mee betalen voor twee windmolenparken in de Caraïben? Via Aspiravi financieren vijf intercommunales de bouwwerken.

Versnelde procedure voor inplanting

Minister Tommelein zet volop in op groene energie. Vooral voor windenergie duurt de gunningsprocedure volgens hem te lang. Bovenop de geplande molens wil hij tegen 220 nog 280 molens extra, vooral in de Vlaamse havens, zo verklaarde hij tijdens zijn bezoek aan het windpark Antwerpen Rechteroever.

Fotogalerijen

Filter volgens type
Archief