Aspiravi opent derde windmolenpark op Curacao

Het nieuwe windpark Tera Kora II dat Aspiravi International NV samen met NuCapital Inc. op het eiland Curaçao heeft gebouwd, is sinds deze zomer volledig operationeel en produceert groene stroom voor 20.900 gezinnen.

Gedenksteen voor windparken op Curaçao

De windparken van Aspiravi International op Curaçao dragen in ruime mate bij tot het realiseren van de doelstelling om 50% van de energie op het eiland te halen uit hernieuwbare energiebronnen in 2030. Curaçao wordt zo het 2de land wereldwijd, na Denemarken, dat deze doelstelling zal halen.
De CIBC FirstCaribbean Bank overhandigde om die reden, als trotse geldschieter van het project, onlangs een gedenksteen aan NuCuraçao Windparken 2 BV (waarvan Aspiravi 50% aandeelhouder is).

Groen licht voor twee windturbines in Merchtem

De provincie Vlaams-Brabant keurde de milieuvergunning van Aspiravi goed voor de uitbating van twee windturbines aan het Brusselbaantje in Merchtem. Beide windturbines hebben een vermogen van 3,5 MW, goed voor de energievoorziening van 3.500 gezinnen. Ze worden geplaatst in het agrarisch ruilverkavelingsgebied rond het dorp Peizegem. Door de aanwezigheid van twee hoogspanningslijnen is de impact van de windturbines op het landschap minimaal. De woningen liggen op voldoende afstand zodat de inwoners geen hinder zullen ervaren.

Fotogalerijen

Filter volgens type
Archief