Aspiravi groeit gestaag. Reeds 15 jaar. Het is een constante groei op diverse vlakken: het aantal windturbines dat we bouwen, ons totaal geïnstalleerd vermogen en de groene stroom die we opwekken, het aantal medewerkers die onze projecten realiseren en het aantal coöperanten die via de cvba’s mee investeren. Onze groei gaat hand in hand met de Vlaamse, Waalse, Belgische, Europese en wereldwijd groeiende vraag naar hernieuwbare energie.

Wist u dit ... ?

... Aspiravi is officieel opgericht op 30 april 2002.
... 96 Belgische gemeenten zijn de aandeelhouders van de Aspiravi Holding.
... Het aantal werknemers groeide op 15 jaar van 5 naar een 100-tal voor de ganse groep.
... Reeds meer dan 8.400 coöperanten investeren mee in onze projecten van hernieuwbare energie en genieten zo van de opbrengsten van windenergie.
... Alle installaties waarbij de Aspiravi groep betrokken is, hebben een totaal geïnstalleerd vermogen van 580 MW, goed voor de productie van groene stroom voor ruim 500.000 gezinnen.
... De Aspiravi groep is betrokken bij het beheer van een totaal windpark van meer dan 227 windturbines op land en op zee, in binnen- en buitenland.
... Dankzij onze hernieuwbare energieprojecten wordt een jaarlijkse CO2 uitstoot van 797.000 ton vermeden, wat gelijk staat aan de jaarlijkse CO2 uitstoot van ruim 340.000 wagens.