Bouw grootste windmolenpark voor de kust van start gegaan

Ondanks de moeilijke omstandigheden, werden de eerste onderdelen van windpark SeaMade gelost op de REBO terminal Haven Oostende. SeaMade is het grootste en voorlopig laatste windpark dat gebouwd worden in het Belgisch deel van de Noordzee. De 58 windturbines met een capaciteit van elk 8 MW kunnen groene elektriciteit opwekken voor 485.000 huishoudens.

Aspiravi laat 3.000 kinderen windenergie ontdekken en beleven

HAALTERT – Aspiravi on the road, dat zijn 3.000 kinderen, 10 dagen, 5 provincies, 4 containers en 1 verhaal: informatie én beleving over windenergie voor 12-jarigen. Aspiravi organiseert gedurende de maanden maart/april belevingsdagen over windenergie voor 12-jarigen in elke Vlaamse provincie. De aftrap werd vorige week gegeven in West-Vlaanderen. Deze week werd halt gehouden in het Oost-Vlaamse Haaltert.
Lees meer

Belevingsdag over windenergie in oost-Vlaanderen aan de voet van windpark langs N45 in Haaltert

Aspiravi nv, de Belgische ontwikkelaar en exploitant van windenergieprojecten, organiseert in elke Vlaamse provincie belevingsdagen over windenergie voor 12-jarigen. De aftrap werd vorige week gegeven in West-Vlaanderen. Deze week werd halt gehouden in Oost-Vlaanderen. Op 12 maart streek ‘Aspiravi on the road’ neer in Haaltert, aan de voet van een windturbine langs de N45. Ruim 250 leerlingen kwamen met hun leerkracht langs om meer te leren over verschillende aspecten van windenergie en het belang van deze groene energie. Maar naast informatie stond ook beleving centraal: de kinderen konden zelf voelen hoe hard 2, 4 of 6 Beaufort waait, ze maakten een virtuele klim naar de gondel van een windturbine en met hun eigen trapkracht wekten ze energie op.

Fotogalerijen

Filter volgens type
Archief