Over enkele maanden verlicht je jouw huis met windkracht

Groenestroom-producent Aspiravi is gestart met de funderingswerken van haar twee nieuwe windturbines langs de snelweg E314 op het grondgebied van Bekkevoort. In juni kan dan de eigenlijke opbouw van de windturbines gebeuren. Als alles volgens plan verloopt zullen de windturbines na de zomer energie kunnen leveren. Ook de inwoners van Bekkevoort kunnen trouwens bijdragen aan een duurzame toekomst.
Lees meer

Aspiravi heeft voorbereidende civiele werken afgerond en is gestart met funderingswerken voor bouw van 3 windturbines in Wervik

Harelbeke/Wervik, 25 maart 2022 - Aspiravi nv heeft de voorbereidende civiele werken voor de bouw van 3 nieuwe windturbines langs de A19 in Wervik afgerond. In maart werden de funderingswerken aangevat. In juni zal de eigenlijke opbouw van de windturbines starten, zodat die in het najaar in gebruik kunnen worden genomen.
Lees meer

“Er is nog een enorm potentieel om de windcapaciteit in Vlaanderen te verhogen”

Windenergie zal in de toekomst een steeds belangrijker deel uitmaken van onze energiemix. Gelukkig is er in Vlaanderen nog een enorm potentieel om de windcapaciteit te verhogen. “Zo zal niet enkel onze duurzaamheid verbeteren, maar ook onze onafhankelijkheid”, zeggen Bart Bode (directeur) en Lore Wouters (beleidsmedewerker) van de Vlaamse Windenergie Associatie (VWEA).
Lees meer

Fotogalerijen

Filter volgens type
Archief