Wind wordt winst

Het grootste offshorewindenergiepark SeaMade wordt de kers op de taart van een decennium ontwikkeling voor de kust van Oostende. Er zijn al 5 parken operationeel en 3 zijn in aanbouw of voorbereiding. Tegen 2020 zullen er op zee voldoende windturbines staan voor 10% van de Belgische elektriciteitsvraag. We interviewden Mathias Verkest, Christophe De Winter en Rik Van de Walle.
Lees meer

A&U Energie zet houtafval om in energie voor Agristo en Unilin

Op het perceel naast Unilin in de Breestraat in Wielsbeke wordt een groene energiecentrale gebouwd. Houtafval zal er omgezet worden in warmte en in elektriciteit, en de bedrijven Unilin en Agristo zullen die groene energie gebruiken in hun productieproces. Er wordt 100 miljoen euro geïnvesteerd, de centrale moet begin volgend jaar operationeel zijn.
Lees meer

3 nieuwe windturbines nabij industriezone Zele produceren groene stroom voor 4.000 gezinnen

De drie nieuwe windturbines, die Aspiravi nv gebouwd heeft nabij de industriezone in Zele, produceren sinds eind vorig jaar groene stroom en leveren zo een mooie bijdrage aan de verschillende klimaatdoelstellingen. De windturbines kunnen elektriciteit produceren equivalent aan het gemiddeld jaarlijks verbruik van 4.000 gezinnen. Omwonenden en inwoners van Zele kunnen via de coöperatieve vennootschap Aspiravi Samen cvba mee investeren in en genieten van de opbrengsten van windenergie.
Lees meer

Vlaamse windenergie kent zwakke groei

Dit jaar zijn er maar 36 windmolens aan land bijgekomen in Vlaanderen. Dat is het laagste aantal in vijf jaar. Vorig jaar waren het er nog 80, zegt de sectorfederatie. Die vreest dat de ambities van de Vlaamse regering nog moeilijk haalbaar zijn. En de ambities op langere termijn zijn dan weer veel te mager, vindt de sector.
Lees meer

Fotogalerijen

Filter volgens type
Archief