Limburg win(d)t start opbouw nieuwe windturbine in Diepenbeek

Hasselt/Diepenbeek, 10 september 2021 – Limburg win(d)t nv is gestart met de opbouw van de nieuwe windturbine ten noorden van de autosnelweg E313, op grondgebied Diepenbeek. De montage van de onderste mastdelen op de grond is gebeurd en de torendelen worden nu met een kraan op elkaar geplaatst. Daarnaast is ook de levering van grote onderdelen van de windturbine gebeurd. De volgende dagen en weken wordt de bovenbouw van de windturbine geïnstalleerd.
Lees meer

Limburg win(d)t start opbouw modulaire torendelen van nieuwe windturbine in Ham

Hasselt/Ham, 10 september 2021 – Limburg win(d)t nv is gestart met de opbouw van de nieuwe windturbine ten zuiden van de autosnelweg E313, op grondgebied Ham. De windturbine heeft een mast met onderaan 4 modulaire stalen delen. Elk modulair deel bestaat uit stalen schelpen die op de grond aan elkaar worden gemonteerd. De voorbije dagen is de montage van deze mastdelen gebeurd, zodat de toren nu kan worden opgebouwd. Van zodra ook de grote onderdelen van de windturbine (o.a. gondel en wieken) op de werf geleverd zijn, wordt de windturbine verder afgewerkt.
Lees meer

Nieuwe windturbine in Brecht volledig opgebouwd - In volgende fase elektrische aansluiting

Harelbeke/Brecht, 4 augustus 2021 – De opbouw van de nieuwe windturbine, die Aspiravi langs de autosnelweg E19 bouwt op grondgebied Brecht, is volledig gebeurd. Door de gunstige weersomstandigheden zijn deze werken erg vlot verlopen. De windturbine moet nu aangesloten worden op het openbaar net. Daarvoor is het echter wachten op een nieuwe hoogspanningscel die in het transformatorstation in Brecht dient geïnstalleerd te worden. De levering van dit nieuwe onderdeel gebeurt in oktober.
Lees meer

Fotogalerijen

Filter volgens type
Archief