Limburg wind cv is een coöperatieve vennootschap die opgericht werd in mei 2010 door o.a. LRM, Aspiravi NV, Limburg win(d)t NV, Hefboom en NUHMA. Het opgehaalde kapitaal wordt door de coöperatieve vennootschap als achtergestelde lening ter beschikking gesteld van Aspiravi NV en/of Limburg win(d)t NV en/of Lommel Win(d)t NV voor de realisatie van windmolenprojecten in Lommel Kristalpark, Ham, Tessenderlo Ravenshout en Tessenderlo Schoonhees.

Dit gebeurde ook voor de windparken in Beringen, Hasselt Centrale Werkplaatsen, Genk Zuid, Halen-Diest en Maaseik. In 2015 werden windturbines gebouwd in Genk, Ham, Lummen, Dilsen-Stokkem en Maasmechelen. In 2016 kwamen er 2 windtubines bij langs het Albertkanaal in Ham.
In 2017 zijn er windparken gerealiseerd langs de E313 in Riemst (3 windturbines), in Genk Noord (2 windturbines) en in Bilzen-Riemst (3 windturbines), samen goed voor 25 MW, of het jaarverbruik van 17.800 gezinnen.

Wist u dat Limburg wind cv reeds meer dan 6.800 coöperanten heeft?

Wist u dat voor het werkjaar 2018 een dividend van 3,75% werd uitgekeerd aan de coöperanten voor hun investering in groene energie in de provincie Limburg?

Wilt u ook coöperant worden van Limburg wind cv? Surf naar hun website en teken in via het online inschrijvingsformulier. Op de website vindt u eveneens de infobundel, met daarin alle gedetailleerde informatie mbt de aanbieding en de eraan verbonden risico’s.